NAIB PRESIDEN PAS JAGA STOR ?

                                  buku apa? komek ka?

Gua keras perut suka ini kali orang kanan MB Kedah Datok Sri Azizan tulis surat layang balon mahfuz Ahli Parlimen Pokok Sena bahawa mereka tahu benar latar belakang Mahfuz hanya store Keeper di Lapangan Terbang Bayan Lepas. Mahfuz dikatakan tidak ada kelulusan, sekolah dewasa ka? Zaman dulu ada sekolah kampung untuk orang tua buta huruf dipanggil sekolah dewasa.

Gua sangat hairan masih ada lagi orang buta huruf boleh dipilih jadi Naib Presiden. Mau bahas ekonomi lawan  Husni denan  Awang Adek dan  Tok Pa. Patut sentiasa salah fakta dan banyak perkara tidak ada kena-mengena dengan foundamental ekonomi dilontarkan diparlimen sehingga pakar ekonomi terpaksa balik baca buku tapi tak jumpa dalam buku ekonomi apa Mahfuz cakap itu.

Datok Seri Azizan kalau bagi point pada anak buah buat surat layang tu janganlah sampai hang suruh depa tuleh pasai jaga stor noo.  Mana sahabat depa nak letak muka. Dulu bolehlah jual minyak afiat sikit sebab orang UMNO ragu-ragu bimbang sebut salah. Sekarang surat layang depa tu sahlah depa tak sekolah.

Macam manalah Pas nak perintah negara  kalau depa ketepi cerdik pandai. Patutlah Pas duduk macam zaman mula merdeka sampai la ni sama sahaja. Sekarang zaman IT, Zaman orang ada pelajaran pimpin . Zaman stor dah jauh lama tinggal beb.

Apa pun sudah ada komplot tolak Mahfuz keluar dari Pas. Mereka itu diketuai oleh Menteri Besar Kedah dan orang yang setia dengan  dia.  Mahfuz ingat dia boleh lanyak Azizan, sorry beb sekali keluar surat layang bongkar lu punya hal jaga stor lu habis.

Satu jalan sahaja biar sama-sama karam dan masuk kubang atau bongkar kasi telanjang.  itu menteri besar  hangit . Cili kasi taruk.

1 ulasan:

beribesaq berkata...

Ahli/penyokong/orang pas walaupun yang motong getah, yang dok lepak kedai kopi, yang dok taha burung pakai denak, yang dok pi laga ayam dan yang yang dok beli nombor ekoq, yang dok pi main judi pakau, semuanya, rata-rata habeh darjah, paling tinggi SRP, tapi kalau bercakap, temberang depa di kedai kopi kalah professor ataupun pakar-pakar ekonomi, undang-undang....tak hairanlah kalau Mahfuz macam tu, sebab pas ada sebuah institusi untuk melatih/mengeluarkan insan bijak mohong.....