UTUSAN MALAYSIA SELAMA INI PELIHARA HANTU RAYA !

                                tabung derma apa tuh ?.

Hata Wahari seorang wartawan cabuk Utusan Malaysia yang dipecat beb ! melawan taukey kononnya Utusan Malaysia berat sebelah kerana terlau pro UMNO-BN dan Melayu Islam. Seorang wartawan yang sentiasa menunggu sampul selepas mana -mana sidang akbar ahli politik itu, akhirnya menganggur.

Mimpi pula untuk mengeluarkan akhbar sendiri beb !. Nama surat khabar dia Utusan Rakyat yang lebih pro pembangkang bunyi nama surat khabar itu. Dia kata Utusan Malaysia berat sebelah, lepas itu nak buat surat khabar berat sebelah juga. Bennawer punya budak . Ek.. Rupanya selama itu dia jadi hantu raya dalam utusan.

Kerana tiada modal,  nak buat surat khabar itu maka dia sanggup jual tanah padang ternakan ibunya seluas 5 hektar dengan harga 1.2 juta. Kertas kerja untuk buka syarikat akhbar itu dibuat sambil berak beb ! kata Hpk. hahaha.. HERE

Merujuk kepada seorang agak pengalaman terlibat dalam penerbitan, utusan rakyat itu hanya boleh bertahan selama satu minggu sahaja dengan modal 1.2 juta itu. ek, betul ker ?

Untuk kita ketahui bagaimana 1.2 juta itu boleh hanyut lebih kurang seminggu  HERE 

5 ulasan:

Bajang selangor berkata...

wOIT ! hATA wAKARI, buka freeutusanrakyat online cukuplah. Lebih baik duit tu makan dahlah. Banyak akbar dah paras hidung tau ka?. Sekarang pembaca online semakin kembang wei.. buka laman web atau blog pun boleh berat sebelah tulis ikut sedap wei.

Malayaraya berkata...

kahkahkah
tajuk style
tak sempat baca dah gelak

Anonymous berkata...

kah..kah..kah.. Woh!, berubahlah cuaca kah..kah..kah.. Woh!, Utusan rakyat?
Kah..kah..kah.. Woh!, berapa sen senaskah ?
Kah..kah..kah.. Woh!, apa perjuangan wei ?
Kagh..kah..kah..Woh!, menegak peliwat huhuhu,

Alamat bungkus, tapau

Anonymous berkata...

utusan malaysia vs utusan rakyat... hahaha meniru pandai..

RUMAH KACA berkata...

Terima kasih kerana mengikuti rumahkaca. Laman ini ditulis untuk golongan remaja sebaya dengan penulis. Bahasanya agak mudah, senang difahami walaupun isu-isu berat sedikit.

Bahasa-bahasa golongan muda juga digunakan untuk masuk line. Ini bertujuan supaya golongan muda mendekati pemikiran pro melayu Islam dan menanamkan semangat perjuangan bersama menegakan bangsa melayu dibumi bertuah ini.

Terima kasih kepada abang-abang yang turut sama melawati laman ini.