KERDAU LEBIH SENGIT DARI MERLIMAU


Mengikut lapuran Kerdau terdapat sebuah balai atau markas Pas sentiasa disemarakkan sepanjang tahun. Sebulan sekali paling tidak ada aktiviti ceramah pimpinan luar Pas, tazkirah dan berbagai lagi diPekan Simpang Empat Kerdau.

PRK diadakan serentak dengan Merlimau. DiMelaka persediaan diadakan lebih sebulan yang lalu. Kerdau persediaan baru bermula. Bagaimana pun semua parti samada BN atau Pakatan dalam keadaan tergesa-gesa. Tidak ada pihak kata pihak lain lebih awal bersedia.

Walaupun Kerdau kubu kuat BN, tetapi ia lebih sengit dari Merlimau. Peluang BN sangat cerah. Jentera Pas pusat lebih minat bertumpu diKerdau berbanding dengan Merlimau kerana Melaka Pas terlalu tersisih. Gerak kerja Ali Rustam cukup kemas hingga Pakatan sukar untuk mencelah.

DiMerlimau, belum penamaan calon lagi Fuckatan sudah meroyan. Itu menandakan mereka amat tertekan. Tuan Ibrahim Tuan Man pasti balik jadi pengarah PRK Kerdau.

Fuckatan Pembangkang mahu bertumpu diKerdau atas alasan Pahang adalah negeri Perdana Menteri. Jika mereka dapat mengalahkan BN dinegeri Perdana Menteri mereka akan goreng seluruh Malaysia setahun suntuk mengatakan Tok Jib sudah tidak diterima beb !.

Lagi satu Nik Aziz, Haji Hadi, Tantawi dan lain-lain pimpinan kanan Pas ada di Terengganu dan Kelantan. Mereka lebih selesa datang keKerdau sebab dekat. Jika diMelaka sehari perjalanan, dua hari berehat sebelum kempen kerana Nik Aziz sakit pinggang.

Tumpuan pimpinan BN harus lebat keKerdau begitu juga blogger pro Kerajaan kerana kerdau lebih panas. Tok Adnan harus beri perhatian sebaik-baiknya kepada tetamu golong Media baru. Nanti masak hahahaha.. Tok Sakar kena nasihat MB benda ni yeh...

apa kata GAP.. HERE

1 ulasan:

Pemuda TG berkata...

Salam Bro RK,
Memang dijangka, Kerdau akan lebih sengit berbanding Merlimau.

Diharap semua Jentera BN akan berkerja extra kuat untuk mengekalkan kerusi ini.

Walaupun tempoh waktu singkat, diharap semua dapat fokus dalam memenangi hati pengundi setempat.

Tok Adnan, Selamat Berjuang....