SIASATAN

KES MENDOAKAN LIM GUAN ENG

" Ingat Ustaz Zakaria Ahmad ! tindakan anda membelakang dan menghina Kebawah Duli Yang Maha Mulia Yang Di Pertuan Agung !. Anda akan disiasat pada bila-bila dalam waktu terdekat ini . Jika terdapat bukti siap kau ! aku belasah kau. Pandai -pandai mengubah  konsep kalifah islam kepada Lim Guan Eng ".


ISU PENGETUA SEKOLAH MENENGAH TARP KULAI JOHOR

" Haaa...... apa  Cik Gu Siti Inshah Pengetua Sekolah Menengah TAR Putera Kulai Johor ?  KJ dah melompat  minta siasat isu perkauman?  Ish.. KJ tak habis-habis buat susah aku sahaja.  Susahlah aku pengetua itu orang johor dan dia itu cik gu terbaik tau?.  Ok la.... kena siasatlah apa lagi nak buat.ISU BALING BOTOL ARAK DAN SIMBAH CAT SURAU.


Ye !  kita dah siasat. Sudah... sudah kita sudah siasat. Polis dah siasat...

ISU MEMBALING NAJIS DAN MEMBAKAR BENDERA MALAYSIA
OLEH GERAKAN BENTENG DEMOKRASI RAKYAT INDONESIA DIJAKARTA.

" Kemunkinan ada pihak ketiga yang cuba mengadu domba antara Indonesia dengan Malaysia ini Tan Sri KPN !.  Boleh kita siasat perkara ini ? bahaya jika berterusan . Siasat Tan sri okay  kita jumpa lagi".
Kah...kah..kah..  kah..kah..kah.. kah..kah.. kah... huk...huk...huk.... mampos....hei...hei...hei... mampos betul...  kah..kah..kah...SIASAT... SIASAT   keh..keh...keh...
BAGILAH AKU MENTERI LAIN 

         
                                                           "APA?  MANA HASIL SIASATAN?"
 

2 ulasan:

udanggalah berkata...

Sah...Cakap orang politik...kena tengok dulu siapa dia nak disiasat...?

RUMAH KACA berkata...

HAHAHA...... tak pernah ada keputusan siasatan buat saspen seomor.